Välj musik till ditt träningspass

De flesta känner sig sannolikt mer peppade att träna när de lyssnar på musik de tycker om. Det är inte bara en känsla – forskning har visat att man faktiskt presterar bättre när man lyssnar på musik under ett träningspass. Vid en undersökning på Brunel University i London visade det sig till exempel att de som lyssnade på musik medan de sprang på löpband förbättrade sin prestation med i genomsnitt 15 procent, trots att de tyckte att träningen kändes mindre ansträngande.sports-1564493_960_720

Man kan förbättra sig ännu mer om man springer eller rör sig i takt till musiken, visar också forskningen. Om man vill springa snabbare ska man därför välja en låt med hög bpm, det vill säga ”beats per minut”. Många löper dock så snabbt att det är svårt att hitta tillräckligt snabba låtar. Då kan man istället springa i dubbelt tempo, det vill säga att man springer två steg per taktslag. Då kommer man snabbt att märka att man förbättrar sin prestation på träningen.

Något som är minst lika viktigt som att prestera på topp när man tränar är dock att vila ut ordentligt efteråt. Förutom att välja bra musik till träningspasset ska man därför också se till att ha en bra soffa att pusta ut i. Du hittar soffor för alla smaker på Furniturebox.se.

Leave a Reply

mts_schema